Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

8. Αίμα

Η μέρα ήταν έτοιμη να δώσει τη θέση της στη νύχτα και ο Μάρκος εδώ και ώρα ετοιμαζόταν για τη μεγάλη βραδιά της Έλενας. Ήταν κιόλας ντυμένος στα μαύρα. Το μαύρο το λάτρευε σαν χρώμα και πλέον δεν αντικατόπτριζε τη διάθεσή του. Η Έλενα είχε φύγει από το σπίτι του από νωρίς το απόγευμα αφού στο πρόγραμμά της είχε μία τελική πρόβα. Είχε φορέσει για το κονσέρτο ένα υπέροχο και πολύ κομψό κατακόκκινο φόρεμα και δεν είπε λέξη στον Μάρκο για το όνειρο της προηγούμενης νύχτας. Ο Μάρκος κατάλαβε πως κάτι την απασχολεί αλλά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία αφού το απέδωσε στο άγχος εν όψη του κονσέρτου. Στο μυαλό του είχε μείνει ολοζώντανη η εικόνα της Έλενας να του στέλνει ένα φιλί κλείνοντας την πόρτα του διαμερίσματος. Ήταν πανέμορφη!

Άνοιξε τη πόρτα του ταξί και αντίκρισε το έντονα φωταγωγημένο θέατρο. Οι κάτοικοι του Λονδίνου είχαν αρχίσει να καταφθάνουν μαζικά. Ένα κονσέρτο της φημισμένης φιλαρμονικής της πόλης τους ήταν πάντοτε μεγάλο καλλιτεχνικό αλλά και κοσμικό γεγονός. Ο Μάρκος μπήκε στο θέατρο γεμάτος ενθουσιασμό και για το ότι θα θαύμαζε την αγαπημένη του και για το περιεχόμενου του κονσέρτου, αφού εδώ πολλά χρόνια η κινηματογραφική μουσική τον γέμιζε με τόσα ξεχασμένα συναισθήματα. Αυτός ήταν ο λόγος που την άκουγε με τόση ευχαρίστηση. Πριν βρει τη θέση του ανάμεσα στους υπόλοιπους θεατές κατευθύνθηκε προς τα παρασκήνια για να συναντήσει την Έλενα. Της είπε πως ανυπομονεί να τη θαυμάσει και της ευχήθηκε καλή επιτυχία με ένα φιλί. Ο Μάρκος κάθισε στη θέση του, λίγα μόλις μέτρα από την ορχήστρα και η ανυπομονησία του αυξήθηκε όταν είδε πως τα μέλη της φιλαρμονικής είχαν αρχίσει να κάθονται στα καθίσματά τους. Μεταξύ τους και η Έλενα με το βιολί της. Αμέσως της χαμογέλασε και της έκλεισε όλο νόημα το μάτι. Λίγο πριν το κονσέρτο ξεκινήσει ο Μάρκος ένιωσε κάτι πολύ περίεργο. Ένα βλέμμα να είναι επάνω του, μία παρουσία, μία παρεμβολή στο μυαλό του και στη σκέψη του. Γύρισε και κοίταξε πίσω του αλλά δεν είδε τίποτε το ύποπτο. Δεν έδωσε περισσότερη σημασία αφού οι πρώτες νότες μόλις είχαν ακουστεί. Το κονσέρτο είχε μόλις αρχίσει. Επί δύο ώρες η φιλαρμονική του Λονδίνου παρουσίαζε διάσημα ή και λιγότερο γνωστά κινηματογραφικά μουσικά θέματα μεγάλων συνθετών όπως των Hans Zimmer, Danny Elfman, Patrick Doyle, James Newton Howard, Jerry Goldsmith, Zbigniew Preisner και αρκετών άλλων ενθουσιάζοντας το κοινό. Σε κάποια κομμάτια μία οθόνη παραδίπλα έδειχνε σκηνές της αντίστοιχης ταινίας και σε κάποια άλλα χορευτές πάνω στη σκηνή πίσω από την ορχήστρα χόρευαν στο ρυθμό τους. Ο Μάρκος απολάμβανε με απίστευτη χαρά και συγκίνηση τη μουσική, ενώ δε μπορούσε να πάρει τα μάτια του από την Έλενα. Όταν μάλιστα ήρθε και η στιγμή του σόλο της αγαπημένης του θα μπορούσε να πει κανείς πως η ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Το κονσέρτο ολοκληρώθηκε. Οι θεατές δεν έλεγαν να σταματήσουν να χειροκροτούν. Ο Μάρκος άφησε βιαστικός τη θέση του, βγήκε από το θέατρο, αγόρασε 12 κόκκινα τριαντάφυλλα και επέστρεψε πίσω. Πήγε για δεύτερη φορά στα παρασκήνια, βρήκε την Έλενα χωρίς καμία δυσκολία παρά την ύπαρξη πολλών ατόμων, της πρόσφερε τα τριαντάφυλλα, τη φίλησε, την αγκάλιασε και της είπε πως ήταν μαγευτική κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Την άφησε λίγο να τα πει και να μοιραστεί τη χαρά της με τους συναδέλφους της και κατέβηκε στην είσοδο του θεάτρου να τη περιμένει. Σχεδόν το σύνολο των θεατών είχε πλέον φύγει και ακολουθούσαν τώρα και τα μέλη της ορχήστρας. Δε πρέπει να είχαν περάσει 15 λεπτά όταν άκουσε μέσα να επικρατεί αναστάτωση και ταυτόχρονα διάβασε τη σκέψη μιας κοπέλας που πέρασε από δίπλα του...
"Τι τραγικό αυτό που συνέβη στην Έλενα...ελπίζω μόνο το ασθενοφόρο να φτάσει εγκαίρως"
Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Με αστραπιαίες κινήσεις μπήκε στο θέατρο και είδε σε ένα σημείο μαζεμένο αρκετό κόσμο. Χώθηκε ανάμεσά τους και τότε πάγωσε. Η Έλενα ήταν ξαπλωμένη στο τέλος της μεγάλης μαρμάρινης κεντρικής σκάλας του θεάτρου, γύρω υπήρχε ήδη μια μικρή λίμνη αίματος, τα χαρακτηριστικά του προσώπου της μετά βίας ξεχώριζαν από το αίμα και τα τριαντάφυλλα ήταν σκορπισμένα παντού. Έσκυψε από πάνω της με βουρκωμένα μάτια. Η καρδιά της κτυπούσε ακόμη. Κοίταξε τριγύρω...
"Έχει πολύ κόσμο...μόλις βρω ευκαιρία...ελπίζω να προλάβω."...σκέφτηκε.
Το ασθενοφόρο ευτυχώς έφτασε γρήγορα και ο Μάρκος μπήκε μαζί με την Έλενα στη καμπίνα του αφού είπε στο πλήρωμά του πως είναι ο σύντροφός της. Ξεκίνησαν για το νοσοκομείο, δεν ήταν μόνοι τους αλλά αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα. Κοίταξε στα μάτια τον νοσοκόμο που τους συνόδευε και του είπε...
"Κράτα τα μάτια σου κλειστά για πέντε λεπτά."
Αποκάλυψε τους κυνόδοντές του, δάγκωσε τον αριστερό του καρπό και χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο έβαλε το χέρι του στο στόμα της Έλενας που είχε αμυδρά τις αισθήσεις της.
"Πρέπει να πιεις έστω και λίγο."...της είπε χαμηλόφωνα.
Αφού σιγουρεύτηκε πως έπεσαν μερικές σταγόνες κάθισε δίπλα μέχρι που έφτασαν στο νοσοκομείο.

Την έβαλαν σε φορείο και τη πήγαν κατευθείαν στο χειρουργείο. Ο Μάρκος γεμάτος αγωνία περίμενε στην αίθουσα αναμονής και δεν είχαν περάσει δέκα λεπτά όταν ήρθε ο γιατρός και του είπε...
"Πρόκειται περί θαύματος. Έχασε τόσο πολύ αίμα, ήταν τόσο δυνατή η πτώση όπως μας πληροφόρησαν, ωστόσο τα τραύματά της είναι απειροελάχιστα. Αν δε μας έλεγαν τι έγινε δε θα πίστευα πως αυτή η κοπέλα έπεσε από εκείνη τη σκάλα. Αλλά και πάλι δε μπορώ να εξηγήσω τον τόσο χαμηλό αιματοκρίτη. Σε λίγο πιστεύω θα συνέλθει πλήρως με το αίμα που της χορηγούμε και θα μπορέσετε να τη δείτε."
Ο Μάρκος τον ευχαρίστησε και αναστέναξε με ανακούφιση.

Είχαν περάσει τα μεσάνυχτα κατά πολύ. Η Έλενα άνοιξε σιγά σιγά τα μάτια της και είδε δίπλα της τον Μάρκο.
"Γεια σου καρδιά μου, πώς είσαι; Πώς νιώθεις;"
"Καλά είμαι. Λίγο περίεργα αλλά καλά."
"Πώς έγινε;"
"Απλώς παραπάτησα στο πρώτο σκαλοπάτι και δε μπόρεσα να κρατήσω την ισορροπία μου."
Ο Μάρκος έσκυψε, της έδωσε ένα φιλί και της ψιθύρισε...
"Δεν θα άντεχα να σε χάσω. Συγχώρεσέ με αλλά έπρεπε να το κάνω."
"Τι έκανες;"
"Έπρεπε να σου δώσω μερικές σταγόνες από το θεραπευτικό για σένα αίμα μου αλλιώς δε θα ήσουν τώρα εδώ."
Του ανταπέδωσε το φιλί και του είπε...
"Σε ευχαριστώ...τώρα σ' αγαπώ ακόμη περισσότερο."

14 σχόλια:

  1. ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ....!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, έρωτας...
    Ο Μάρκος έκανε ένα λάθος.
    Τα τριαντάφυλλα που προσέφερε στην Έλενα έπρεπε να είναι 11 και όχι 12.
    Το σαβουάρ βιβρ λέει ότι κάποιος πρέπει να προσφέρει έντεκα τριαντάφυλλα γιατί το δωδέκατο τριαντάφυλλο είναι η κοπέλα που τα δέχεται!
    Δευτέρα αύριο. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ δυνατο! Μπορω να πω εξαιρετικο! Ανυπομονω για τη συνεχεια!Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Nάσια
    na sai kala!! kali evdomada kai se sena! :) filiaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Αθηνά...
    ameeee, erotas megalos :)

    ekane la8os ontos...kai de tou vgike kai se kalo :)

    kali evdomada! kiss!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @BUTTERFLY
    xairomai pou sarese!!! :) na sai kala! kali sou evdomada! filakia polla! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ώστε και η Έλενα βρυκόλακας πια. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι να περνά μαζί την αιωνιότητα..... Αχ και να γινόταν στα αλήθεια αυτό!!!!
    Ωραία συνέχεια έδωσες!!!! Μου άρεσε πραγματικά!
    Φιλιά γείτονα!!!! Καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @stavroulazerva
    Stavroula mou i Elena einai 8niti. Apla me tis stagones aimatos tou Markou 8erapeutike, den egine vrikolakas, den ipirxe dagoma vlepeis :) sto mellon pote de xereis vevaia :) auto pou les makari na ginotan sta ali8eia ontos! filia polla geitonissa! kalo sou vradi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορώ να πω οτι ηταν το καλύτερο επεισόδιο ως τώρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια και πάλι!! Επιτέλους έχω ξανά υπολογιστή!! Τέλεια η συνέχεια!! ήταν άραγε όμως ένα ατύχημα το πέσιμο της Έλενας??????!!

    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Evanescence
    xairomai! euxomai i sinexeia na sou aresei perissotero :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Sweet truth!
    helloooooo! ade bravo!!! xoris ipologisti einai kapos :) :) na sai kala! 8a ma8eis ti itan sto epomeno kommati :) kiss!

    ΑπάντησηΔιαγραφή